اصطلاحات گمرکی

اصطلاحات گمرکی

اصطلاحات گمرکی

اصطلاحات گمرکی چیست و چه کاربردی دارند؟

اصطلاحات گمرکی کلمات و اصطلاحات جهانی هستند که به منظور سهولت در امر تشریفات گمرکی و تکمیل فرم ها و سرعت بخشیدن به انجام امور گمرکی مورد استفاده قرار می گیرند. اطلاع و دانش و تسلط به آن ها به صاحب کالا و شخص انجام دهنده امور گمرکی این اجازه را می دهد تا تشریفات گمرکی با سرعت و دقت بالا انجام گردد.

این اصطلاحات در گمرکات تمام کشورها مورد استفاده قرار می گیرند و شناخت و تجربه کافی در این زمینه برای شخصی که مسئولیت انجام امور حمل و نقل و امور گمرکی را دارد، ضروری است.

اصطلاحات گمرکی

در ادامه به این اصطلاحات اشاره خواهیم نمود:

گمرک : مجموعه ای دولتی است که وظیفه اجرای قوانین گمرکی، انجام تشریفات گمرکی، وصول حقوق و عوارض واردات و صادرات، ترانزیت و امور مربوط به واردات و صادرات را بر عهده دارد.

تشریفات گمرکی : تمامی عملیات مربوط به صادرات یا واردات کالا بین گمرک و اشخاص ذینفع.

حقوق گمرکی : حقوقی است که طبق تعرفه گمرکی به کالاها و محموله های وارداتی و صادراتی در گمرک تعلق می گیرد.

اظهارنامه گمرکی : مشخصات کامل کالاها هنگام وارد یا صادر کردن آن ها جهت ارائه به گمرک را گویند.

ترخیص : خارج شدن کالا از گمرک پس از انجام تشریفات گمرکی را گویند.

ترانزیت : روش گمرکی جهت حمل کالاها از یک گمرک به گمرک دیگر تحت نظارت گمرک.

کابوتاژ : حمل کالا از مبدا به مقصد داخل یک کشور از طریق حمل دریایی از راه دریا یا رودخانه.

تعرفه گمرکی : حقوق و عوارض گمرکی است که بر روی هر کالا اعمال می گردد.

حق العملکاری : شخصی حقیقی یا حقوقی است که تشریفات گمرکی کالاهای متعلق به فرد دیگری را با وکالت از آن شخص در گمرک انجام می دهد.

کالای متروکه : در صورتی که برای کالای وارده به گمرک، چهارماه بعد از تاریخ تحویل اظهارنامه و صدور قبض انبار جهت انجام تشریفات گمرک مراجعه نشود، کالا بعنوان کالای متروکه در نظر گرفته می شود. صاحب کالا با پرداخت حق انبارداری می تواند این زمان را به ۴ ماه دیگر تمدید نماید تا کالای متروکه در نظر گرفته نشود.

سیستم هماهنگ و توصیف کدگذاری کالا (HS) : سیستم HS یک طبقه بندی چند منظوره است که دارای ۲۱ قسمت، ۹۶ فصل، ۱۲۴۱ شماره اصلی و ۵۱۰۹ شماره اختصاص یافته به کالاها می باشد. در سیستم HS به کلیه ردیف ها یک کد سیستم هماهنگ شده اختصاص داده شده است.

تعرفه های ترجیحی : جهت ایجاد انگیزه و اعطای تسهیلات برای ورود و صدور کالا برقرار می شود و با نسبت پایین تری از حقوق گمرکی برای برخی کشورها تعیین و اعمال می شود.

نرخ ارز : جهت محاسبه ارزش کالا برای پرداخت حقوق و عوارض گمرکی ارزش کالا که با پول خارجی فاکتور شده است و باید به پول رسمی داخلی یک کشور تبدیل شود نرخ ارز می گویند. نرخ ارز روزانه توسط بانک مرکزی اعلام می گردد.

پروفورما : همان پیش فاکتور است که فروشنده در مبدا به عنوان پیشنهاد فروش، ارزش و شرایط فروش را تعیین و صادر می کند.

ترانشیپ : روش گمرکی است که کالاها تحت نظارت گمرک، از یک وسیله حمل و نقل ورودی به وسیله حمل و نقل خروجی انتقال داده می شود.

اصطلاحات بسیار زیادی در زمینه گمرکی وجود دارد که اینجا به بخشی از آن ها پرداختیم. در آینده به ادامه این اصطلاحات خواهیم پرداخت.

هم اکنون جهت مشاوره و انجام امور حمل و نقل صادراتی یا وارداتی خود و تشریفات گمرکی با کارشناسان ما در شرکت حمل و نقل بین المللی ساعی ترابر آرشام تماس بگیرید.

تهیه و تالیف: ساعی ترابر آرشام

این مطلب به این زبان ها نیز موجود است

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *