انواع کشتی های باری

کشتی های باری
کشتی های باری برای حمل و نقل محموله ها از طریق راه های دریایی، رودخانه ها و کانال ها به بنادر مختلف سراسر جهان استفاده می گردند. این کشتی ها را می توان بر اساس نوع بار آنها را به هفت گروه تقسیم کرد:
– شناورهای باری عمومی
– کشتی های کانتینردار
– تانکرها
– حمل فله ای خشک
– شناورهای چند منظوره
– کشتی های یخچالدار
– شناورهای رول دار
حال به توضیح این نوع کشتی ها می پردازیم:
کشتی های باری عمومی اقلام بسته بندی شده مانند خوراکی ها، ماشین آلات، مواد شیمیایی، پوشاک و بسیاری از کالاهای قابل بسته بندی را می توانند حمل کنند.
کشتی های کانتینردار، کشتی های باری هستند که بار خود را در داخل کانتینرهای با اندازه و ابعاد استاندارد که قابل حمل توسط کامیون ها نیز می باشند را حمل می کنند. این نوع کانتینرها بصورت مشترک در کشتی و کامیون قابل استفاده هستند و اکنون بسیاری از محموله های غیر فله ای دریایی را جابجا می کنند. ظرفیت این کشتی ها معادل ۲۰ فوت TEU می باشند.
تانکرها، حامل های فرآورده های نفتی و سایر محمولات مایع هستند. این تانکرها بر اساس نیاز دارای ظرفیت های متفاوت می باشند.
شناورهای حمل فله ای خشک برای محموله های فله ای خشک نظیر زغال سنگ، غلات، سنگ معدن و محصولات مشابه، بصورت آزاد حمل می کنند.
شناورهای چند منظوره می توانند بارهای مختلف در ابعاد و حالات مختلف را حمل کنند. این محمولات مانند محموله های مایع و جامد و محموله های عمومی بطور همزمان قابل انتقال هستند.
کشتی های یخچالدار همانطور که از نامش مشخص است، برای حمل مواد فاسد شدنی مانند میوه جات، ماهی ها، سبزیجات، لبنیات و سایر مواد غذایی قابل استفاده هستند.
شناورهای رول دار برای حمل محموله های چرخ دار مثل کامیون، اتومبیل، تریلر و کامیون های نیمه تریلری که به تنهایی قابلیت سوار و خارج شدن از کشتی را دارند طراحی و استفاده می گردند.
تهیه و تالیف: ساعی ترابر آرشام
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.