ترانزیت کالا

ترانزیت چیست؟
ترانزیت بطور ساده، ارسال کالا یا اقلامی است که فروشنده به سمت خریدار ارسال می کند، اما هنوز به دست خریدار نرسیده و در مسیر هستند. با بیان دیگر سلسله مراحلی است که طبق آن کالا از مبدا به سمت مقصد ارسال می شوند و ممکن است در میان راه در شهر یا کشور ثالث در منطقه حراست شده نگهداری می شود تا در اولین فرصت به شهر یا کشور مقصد ارسال شود.
حمل کالا و عبور محموله از مرزها دارای قوانین و مقررات خاصی هستند که باید توسط فروشنده، خریدار و شرکت یا شخص حمل کننده کالا رعایت شوند. بسیاری از کشورها از طریق ترانزیت نیازهای خود را توسط سایر کشورها تامین می کنند. زیرا هیچ کشوری قادر به تامین همه نیازهای خود از داخل کشور نمی باشد. به همین دلیل کشورها با یکدیگر رابطه تجاری دارند و کالاهای بسیار زیادی از کشورها خارج و داخل می شوند.
قانون ترانزیت ایران
در ماده یک قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی، تعریف ترانزیت به این گونه است که “ترانزیت خارجی کالا عبارت است از سلسله مراحلی که طی آن کالایی از مبادی خارجی به مقصد کشور ثالث و یا نگهداری آن در مناطق حراست شده و ترتیب حمل تدریجی آن به تقاضای صاحب کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران ، از یک نقطه مرزی کشور وارد و از همان نقطه یا از دیگر نقاط مرزی کشور خارج می گردد.”
تبصره
آن میزان از کالاهایی که وارد مناطق حراست شده میشوند درصورتیکه تقاضای حمل آن به مقاصد داخل کشور توسط صاحب کالا داده شود، تابع مقررات و ضوابط کالاهای وارده به کشور خواهد بود.
ترانزیت خارجی
کالاهای ترانزیت خارجی، پس از انجام تشریفات گمرکی در محل گمرک ورودی ، مستقیماً به گمرک خروجی حمل و نقل می شوند. صاحب کالا یا شرکت حمل و نقل که نماینده صاحب کالا شناخته می شود، اظهارنامه ترانزیت را در دو نسخه در گمرک ورودی تنظیم می نماید.
نکات مهم در ترانزیت خارجی
جهت عبور خارجی ضروری است که مجوزهای لازم اخذ شود و همراه اظهارنامه ترانزیت ارائه شوند. گاهی وقت ها مانیفست محموله های عبوری خارجی که با لنج وارد می شوند، به جای بارنامه نیز پذیرفته می شود. کالاهایی که وسیله حمل آن ها توسط گمرک یا به وسیله پست دولتی یا شرکت های حمل و نقل دولتی تا مرز خروجی حمل می شوند، گمرک می تواند به جای تمام یا قسمتی از وجه الضمان، می تواند ضمانت نامه کتبی معتبر قبول کند.
جاده ترانزیت
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ترانزیت به معنای حمل و نقل کالا از مبدا به مقصد است که می تواند داخلی یا خارجی باشد. در ترانزیت خارجی مقصد کشور دیگری است و ترانزیت داخلی مقصد یک شهر دیگر در همان کشور است. در حمل و نقل زمینی ، ترانزیت از طریق جاده ها و مسیرهای مشخص انجام می شود که به این مسیرها جاده ترانزیت می گویند.
تهیه و تالیف: ساعی ترابر آرشام
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.