Circulaire van het nieuwe en geïntegreerde systeem voor het uitgeven van cheques

De tekst van de circulaire is hieronder te zien en kan onderaan de pagina worden gedownload. / in het Perzisch

De tekst van de circulaire

Groeten en groeten;

Ze worden gedagvaard, het geïntegreerde cheque-uitgiftesysteem (Sayad) is gelanceerd door de Centrale Bank en is bij alle banken geactiveerd. Deze cheques met hetzelfde ontwerp en dezelfde kleur samen met de “quick response code” zullen worden verspreid in alle banken van het land en zullen de oude cheques vervangen, evenals het uitgiftemechanisme, en zullen dezelfde oorsprong hebben in het genoemde systeem. Dit systeem door mechanisatie Het chequevalidatieproces maakt het gemakkelijk om via internet en sms informatie in te winnen en met cheques te communiceren.

De Centrale Bank heeft ook aangekondigd dat de cheques met het vorige formaat niet ongeldig zijn, maar vanaf begin mei van dit jaar zullen ze alleen beschikbaar zijn in het filiaal en de stad waar ze ze hebben uitgegeven. Let daarom bij het verzenden van het goedereninvoerbericht en de voorwaarden voor het afgeven van de inklaring op en de volgende zin moet expliciet worden vermeld door de gewaardeerde vertegenwoordigers van de lijnen:

“Vanwege de vervanging van het systeem voor de uitgifte van cheques uit één stuk (Sayad) door de Centrale Bank van de Islamitische Republiek Iran, is dit bedrijf vrijgesteld van het accepteren van andere cheques dan het genoemde systeem.”

Om misbruik en verstoring van het inklaringsproces te voorkomen, is het ook noodzakelijk dat die collega’s die oude cheques van hun klanten hebben, zo snel mogelijk actie ondernemen.